HOOFDDORP - Een infectie veroorzaakt door problemen met zijn verstandskies zorgde ervoor dat Juan José Cobo zich niet optimaal kon voorbereiden op de Ronde van Spanje. 

“Ik ben niet echt in vorm. Mijn doel is om langzaam beter te worden gedurende de ronde”, meldt de titelverdediger aan Cyclingnews.

Als gevolg van zijn verstandskiesprobleem kon Cobo tien dagen niet trainen. “Ik had al eerder een nieroperatie gehad, maar die pijn viel in het niet bij wat ik nu voelde.”

Toch weigert Cobo een bijrol te accepteren. “Ik was vroeger echt een pessimist, geloofde nooit in mijn potentie. Nu is dat anders. Ik heb steeds ambitieuzere doelen gesteld en weet nog steeds niet echt waar mijn plafond ligt.”

De renner van Movistar heeft er geen probleem mee dat de media zich voornamelijk focussen op Chris Froome en Alberto Contador.

“Froome werd tweede in zowel de Vuelta als de Tour en liet in die laatste koers zien de sterkste klimmer te zijn. Contador was de nummer één van de wereld voor zijn schorsing. Logisch dat zij meer in de picture staan.”

Door: NUsport

Programma WK sprint

Programma WK sprint
Michel Mulder wil titel prolongeren
Sprinters komen op zaterdag en zondag in actie in Astana.

Otterspeer vol vertrouwen voor WK sprint

Otterspeer vol vertrouwen voor WK sprint
'Ik zit Koelizjnikov op de hielen'
'Ik heb het gevoel dat ik er nog nooit zo goed heb voorgestaan als nu", zegt de Zuid-Hollander.

Meer wielernieuws

Gastcolumn

Gastcolumn
De Fransoos en de fontein
'Feyenoord is uitgeschakeld. De media en de UEFA hebben weer hun zin.'