LIVERPOOL – Royston Drenthe heeft geen goed woord over voor Lionel Messi. De middenvelder van Everton heeft louter slechte ervaringen met de Argentijnse vedette.

“Ik heb heel vaak tegen hem gespeeld en we hebben altijd problemen met elkaar”, zegt Drenthe in de nieuwe editie van Helden. Hij stond in Spanje regelmatig tegenover FC Barcelona.

“Weet je wat me zo stoort? Dat toontje waarmee hij altijd ‘negro, negro’ tegen mij zei. Ik begrijp dat negro in Zuid-Amerika heel gebruikelijk is, maar wij kunnen er niet tegen.”

“Mahamadou Diarra, mijn ploeggenoot bij Real, kon ontploffen als ze negro tegen hem zeiden. De Argentijnen Gabriel Heinze en Gonzalo Higuain zeiden het aanvankelijk ook op de training van Real, maar die zijn ermee gestopt.”

Dat gold volgens Drenthe niet voor Messi, die twee seizoenen geleden voor het laatst botste met de wereldvoetballer van het jaar.

“Toen wonnen we met Hercules Alicante bij Barcelona. Tijdens de wedstrijd had ik nog een klein opstootje met hem. Voor de wedstrijd gaf hij me een hand, in de wedstrijd was het weer een paar keer ‘hola negro’.”

“Na de wedstrijd kreeg ik geen hand van hem. Nee, hij zal me niet op zijn verjaardag uitnodigen.”

Feyenoord

Overigens hengelde Drenthe dinsdag bij de presentatie van Helden in gesprek met RTV Rijnmond nadrukkelijk naar een overstap naar Feyenoord.

"Ik wil weer doen wat ik leuk vind en dat is voetballen, bovendien is Rotterdam mijn stad'', zei hij. "Feyenoord heeft mij nog niet gebeld, maar natuurlijk zou ik dat niet erg vinden. Misschien bel ik ze zelf wel op."

Door: Helden/NUsport

Deel en reageer

Meer voetbalnieuws

Boze Mourinho schrapt persconferentie

Boze Mourinho schrapt persconferentie
'Campagne bezig tegen Chelsea'
De Portugees baalt dat hij en spits Diego Costa berispt worden door de Engelse voetbalbond.

Overzicht wintertransfers eredivisie

Overzicht wintertransfers eredivisie
Go Ahead versterkt aanval
Na Verhoek legt de club uit Deventer ook Plet vast voor de rest van het seizoen.