Tennissers treffen Roemenië in Davis Cup

CJUL - De Nederlandse tennissers moeten het in april in de tweede ronde van de Europese/Afrikaanse zone van de Davis Cup opnemen tegen Roemenië. 

De Roemenen wonnen in de eerste ronde van Denemarken en dwongen hiermee een ontmoeting met Oranje af. De mannen van de captain Jan Siemerink waren in de eerste ronde vrijgeloot.

De Roemenen haalden zaterdag in het dubbelspel het derde en beslissende punt binnen. Florin Mergea en Horin Tecau wonnen met 7-6 (3), 6-2 en 6-4 van de Denen Thomas Kromann en Frederik Nielsen.

Nederland moest het vorig jaar ook al opnemen tegen Roemenië en won toen voor eigen publiek met 5-0. Oranje wacht daarom nu een uitwedstrijd.

Inzet is een ticket voor een promotie/degradatieduel met een land uit de wereldgroep.

Vorig jaar stelden de beste Roemeense spelers zich uit onvrede niet beschikbaar voor het duel. ''Deze ontmoeting is daarom niet te vergelijken met de vorige ontmoeting in Amsterdam'', keek Siemerink vooruit.

Uitdaging

''We spelen deze keer in Roemenië wat altijd lastiger is dan spelen voor eigen publiek. Bovendien bestaat het team van Ciprian Porumb bij de volgende ontmoeting naar verwachting uit de sterkste Roemeense spelers. Het wordt een mooie uitdaging waarbij ons team kan laten zien weer een stapje verder te zijn dan vorig jaar.”

Het is nog niet bekend welke speelstad en ondergrond de Roemenen kiezen. De afgelopen jaren speelde Roemenië in Cluj op hardcourt (indoor) of in Boekarest op gravel (outdoor).

Door: ANP

Beeld: ANP

Deel en reageer

Klassementen Tour

Klassementen Tour
Mollema en Ten Dam handhaven zich
De Belkin-renners blijven in de top tien staan. Vincenzo Nibali verstevigt opnieuw zijn leiding. Valverde zakt.

Opmerkelijk

Opmerkelijk
Chris Hoy niet herkend
Sir Chris Hoy kwam het Sir Chris Hoy-stadion niet zomaar binnen tijdens de Gemenebestspelen.