KNVB-beker

KNVB-beker
Eerste bekerzege voor PEC Zwolle
De ploeg van Ron Jans overklast Ajax in De Kuip en wint met 5-1. De wedstrijd wordt ontsierd door vuurwerk gooiende fans.

Amstel Gold Race

Amstel Gold Race
Derde zege Gilbert
De koers is lang gesloten en wordt beslist op de Cauberg. Bauke Mollema is op plek zeven de beste Nederlander.

FC Knudde

Marco's motief

Grand Prix China

Grand Prix China
Zege Hamilton
De coureur van Mercedes wint de Grand Prix van China en loopt in de WK-stand opnieuw uit op wereldkampioen Vettel.

PEC Zwolle pakt eerste bekerzege uit historie

PEC Zwolle heeft zondag voor de eerste keer in de clubhistorie de KNVB-beker gewonnen. ProShots PEC Zwolle heeft zondag voor de eerste keer in de clubhistorie de KNVB-beker gewonnen. PEC liet in een finale die in de eerste helft bijna een halfuur stil lag weinig heel van Ajax: 5-1. Hollandse Hoogte PEC liet in een finale die in de eerste helft bijna een halfuur stil lag weinig heel van Ajax: 5-1. Het duel begon nog uitstekend voor Ajax. Ricardo van Rhijn zorgde al in de derde minuut met een mooie knal voor de openingstreffer. ProShots Het duel begon nog uitstekend voor Ajax. Ricardo van Rhijn zorgde al in de derde minuut met een mooie knal voor de openingstreffer. Na de 0-1 van Van Rhijn werd er vanuit het Ajax-vak vuurwerk op het veld gegooid en werd het duel stil gelegd. ProShots Na de 0-1 van Van Rhijn werd er vanuit het Ajax-vak vuurwerk op het veld gegooid en werd het duel stil gelegd. Edwin van der Sar sprak de aanhang van Ajax toe tijdens de onderbreking. Hollandse Hoogte Edwin van der Sar sprak de aanhang van Ajax toe tijdens de onderbreking. Frank de Boer liet duidelijk merken wat hij van de actie van de Ajax-fans vond. ProShots Frank de Boer liet duidelijk merken wat hij van de actie van de Ajax-fans vond. Ajax leek volledig van slag door het gedrag van de eigen fans. Binnen zes minuten na de onderbreking had Thomas twee treffers achter zijn naam staan. ProShots Ajax leek volledig van slag door het gedrag van de eigen fans.

Binnen zes minuten na de onderbreking had Thomas twee treffers achter zijn naam staan. Halverwege de eerste helft vergrootte Guyon Fernandez de marge naar twee door beheerst Kenneth Vermeer te passeren na een mooie steekpass van Kamohelo Mokotjo. ProShots Halverwege de eerste helft vergrootte Guyon Fernandez de marge naar twee door beheerst Kenneth Vermeer te passeren na een mooie steekpass van Kamohelo Mokotjo. Tien minuten voor tijd kopte Fernandez ook de 4-1 binnen. ProShots Tien minuten voor tijd kopte Fernandez ook de 4-1 binnen. Als de Amsterdammers hoop hadden op een comeback in de tweede helft, werd die al snel de kop ingedrukt. Binnen vijf minuten was aanvoerder Bram van Polen het meest alert bij een corner en zorgde hij voor de 5-1. ProShots Als de Amsterdammers hoop hadden op een comeback in de tweede helft, werd die al snel de kop ingedrukt. Binnen vijf minuten was aanvoerder Bram van Polen het meest alert bij een corner en zorgde hij voor de 5-1. In het vervolg kreeg Zwolle kansen op meer, maar de wedstrijd was al lang gespeeld. ProShots In het vervolg kreeg Zwolle kansen op meer, maar de wedstrijd was al lang gespeeld. De supporters van PEC waren massaal afgereisd naar De Kuip. ProShots De supporters van PEC waren massaal afgereisd naar De Kuip. De fans van Zwolle konden al ver voor het laatste fluitsignaal de eerste bekerzege van hun ploeg gaan vieren. ProShots De fans van Zwolle konden al ver voor het laatste fluitsignaal de eerste bekerzege van hun ploeg gaan vieren. Aanvoerder Bram van Polen kreeg de beker als eerste. ProShots Aanvoerder Bram van Polen kreeg de beker als eerste. Mustafa Saymak met de beker ProShots Mustafa Saymak met de beker De traditionele badscène. ProShots De traditionele badscène.